30 November 2012

Galaxy S III Mini - fratele mai mic

M-am jucat acum mai bine de două săptămâni cu un Galaxy S III Mini, i-am făcut un review, însă am neglijat blogul...

Galaxy S III Mini este un telefon din gama medie, dar cu puternice aspirații spre top, în special datorită designului și capitolului software.

La exterior arată exact ca fratele său mai mare, un design apreciat de mulți pentru că se așează foarte bine în palmă. Vine în culorile alb și albastru închis și este făcut din aceleași materiale.

Ecranul are 4 inci, perfect pentru cei cu mâini mai mici și cei care s-au plâns la lansarea S III că nu există un Android de top cu dimensiuni mai mici. Are o rezoluție de 480x800, ceea ce înseamnă o densitate de 233 ppi. Nu este extraordinar, dar nu te poți plânge, mai ales că luminozitatea și culorile sunt foarte bune.

În interior Mini este mai modest decât Galaxy S III, având doar un procesor dual core de 1 GHz, însă recuperează la memorie, venind cu 1 GB RAM și stocare internă 8/16 GB și la procesorul grafic identic cu S III. Per total se mișcă foarte bine și nici o aplicație nu îl poate pune în dificulate.

Camera are doar 5 MP și nu este comparabilă cu cea de pe S III, însă în combinație cu flash-ul, poate face niște poze bune.

Sistemul de operare este proba la care Galaxy S III Mini poate câștiga cele mai multe puncte, venind din fabrică cu Android 4.1.1 Jelly Bean și încorporând atât funcțiile cu care ne-am obișnuit la fratele mai mare (smart stay, pop up play, gesturile de mișcare pentru zoom, deplasat în imagini, screenshot etc), cât și blocking mode introdus prima oară pe Galaxy Note II.

Galaxy S III Mini combină funcționalitățile și designul unui Galaxy S III cu dimensiunile compacte și prețul unui telefon mid range.

3 comments:

  1. Pana la urma, diferentele sunt doar de marime si de software, modificari minime?

    ReplyDelete
  2. Nu chiar. Ecranul nu e la fel (adică are densitate mai mică de pixeli), are procesor dual core, în loc de quad, camerele sunt mai slabe, deci nu este chiar o variantă compactă a marelui S III, însă e o alternativă mid range de luat în considerare.

    ReplyDelete
  3. D-le Flo ne promiteai, intr-un post mai vechi(citez pontian, adica copy-paste):piețe, străduțe, zone, parcuri, despre care voi scrie într-un articol următor. Pai..si ce facem noi don' Flo?Pai promitem s-atat?Pain e frumos?

    ReplyDelete