21 May 2012

Video Review - Samsung Galaxy S III

Deși am rezumat totul într-un video de mai puțin de 7 minute, simt nevoia să scriu câteva rânduri despre cel mai nou model Samsung, model alături de care am fost de la lansarea oficială de la Londra, la trainingul făcut la Samsung, urmat de două zile întregi petrecute frecându-l pe toate părțile să văd de ce e în stare. O voi lua metodic, pe subpuncte, iar la final vedeți filmulețul:


Design:
Trebuie să recunosc că nu a fost ceea ce așteptam. Hype-ul din jurul evenimentului de lansare a generat zvonuri dintre cele mai trăsnite, de la ecran 3D la un telefon complet transparent, așa că la prezentare am fost adus cu picioarele pe pământ. În poze pot spune că este un telefon mai rău decât banal, însă în momentul în care pui mâna pe el impresia este alta. Este INCREDIBIL de subțire! Și acum mă minunez cum au încăput toate înăuntru în 8.6 mm grosime și doar 133 grame. Plasticul este foarte flexibil și rezistent și este primul telefon de la Samsung care se simte high end.

Hardware:
Nici nu are rost să abordăm tema, este clar că telefonul este o realizare tehnologică imensă și cu siguranță specificațiile îl vor menține pe linia de vârf foarte mult timp de acum încolo. Quadcore 1.4 GHz, 1 GB RAM etc... Spațiul de stocare de 16/32/64 GB poate fi completat de un microSD de până la 64GB, ajungând la un spațiu maxim la care nici nu visam pe PC-uri acum câțiva ani!

Camera:
Ambele camere sunt foarte bune. Cea frontală, de 1.9 MP e mai mult decât îți trebuie pentru un videocall pe Skype. Cea principală a dezamăgit inițial, fiind tot de 8 MP ca predecesorul SII, însă este un senzor complet nou, cu declanșare imediată și cu un software complet rescris. Din momentul clickului pe icoana aplicației, o poză este gata în 0.99 secunde. Opțiunile foto sunt multiple: fotografie simplă, rafală, HDR, detectare a zâmbetului, panoramă și multe opțiuni de sharing.

Software:
SIII beneficiază de ultima versiune de Android, Ice Cream Sandwich 4.0.4, peste care este suprapusă interfața specifică Samsung, TouchWiz, special creată pentru acest model. Piesa de rezistență a părții software este reprezentată de gesturi, care deși par inutile inițial, îți pot ușura cu mult sarcinile uzuale. A doua adiție în premieră este aplicația S Voice, un asistent cu recunoaștere vocală în 8 limbi. Video demo am postat în articolul precedent.


User experience:
Mă așteptam ca un telefon din categoria lui SIII să nu dezamăgească, însă experiența utilizării mi-a depășit cu mult așteptările. Ecranul HD este incredibil de detaliat și are culori foarte vii, dar partea cea mai impresionantă este răspunsul la atingere care este ireproșabil. Lansarea aplicațiilor se face într-un timp mult mai scurt decât eram obișnuit și trebuie să te obișnuiești că lucrurile se vor desfășura foarte rapid. Procesorul și RAM-ul sunt capabile să gestioneze toate aplicațiile uzuale deodată pentru o experiență multitasking reală, iar bateria uriașă de 2100 mAh reușește să țină pasul cu toate, depășind chiar o zi întreagă de folosit forjat.

Concluzia:
Telefonul este genial. Punct.

3 comments:

  1. Hello dude i recently saw your review for this phone , do u suggest buying this one? I think i will wait a few (2 or 3) months for its price to drop , and then see what else we have in store! I would appreciate your suggestion!Thanx in advance!

    ReplyDelete
  2. Hey! It depends on your budget, by I reckon it's a very good choice and it will certainly save you the cost for other phones at least 3 years. About the price drop... I don't think it will since HTC, the sole major competitor already launched their 2012 phone so they won't compete in discounts just yet. Alternatively you could wait for this autumn's Google phone, but theors are always inferior to the Samsung flagship (see Nexus S vs Galaxy S, Galaxy Nexus vs Galaxy SII etc) My suggestion is: look for a good deal from your local operators, they have the best prices for certain subscriptions.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I am amazed from your quick reply man! Thanx a lot!! I live in Greece and Htc one X is just a lil bit cheaper than it was 1 month ago here ( about 80 euros cheaper ) and that make me believe that a better price will be there sometime around this autumn! But thank you for your advice!I am looking forward to making the best choice and you've been really helpful!
      P.S: This was the best review of the phone and i have watched about 50 videos on youtube! :D

      Delete