14 May 2012

Aplicațiile mele

Acum ceva mai mult de o lună am primit de la Samsung un Galaxy Tab 2 de 7.0 inci, primul meu device cu Android. Sigur, m-am mai jucat pe Defy-ul Ioanei sau pe orice alt gadget am pus mâna, dar nu se compară.

Aplicațiile care îmi fac viața mai ușoară sunt, într-o ordine aleatoare:

GO Launcher HD - unul dintre sutele de launchere existente pentru Android, îl iubesc pentru că e simplu și are un task manager incorporat foarte util, poți personaliza totul, de la gesturi până la efecte și tranziții, poți face foldere, și lucrul care m-a făcut să renunț la TouchWiz:
Pot să fac grila de pe ecran să aibă câte spații îmi trebuie, de la 3x5 până la 6x10, pe care îl folosesc eu (față de un 6x5 nemodificabil la TouchWiz), pentru că îmi permite dimensiunea ecranului. Îmi place față de alte launchere faptul că are o versiune pentru tablete gratuită. Ca plusuri îmi place că există niște aplicații complementare, GO Keyboard (cu un plug-in de limba română), GO Notification și GO Locker, cu care poți personaliza fiecare bucățică din interfață după gusturile tale.

[ În dreapta e un screenshot cu drawer-ul de task manager deschis - se activează la swipe down - poți închide aplicațiile individual sau poți elimina tot cu măturica din colț. ]

Advanced Task Killer - ca să fie acolo și o aplicație dedicată, dar task managerul de la launcher se descurcă fără probleme.

Shazam - nici nu mai trebuie menționat e o aplicație aproape obligatorie pentru mobile, dar trebuie să precizez că e cvasi-inutil fără Shazam Tag Shortcut, care pornește aplicația direct ascultând melodia, fără a necesita clickuri suplimentare.

Transport Urban - versiunea este universală pentru telefoane și tablete, drept pentru care eu văd butoanele ușor lăbărțate și pixelate (fără a afecta funcționalitatea), dar dezvoltatorii m-au asigurat că e pe drum și o versiune pentru ecrane mari. Este un calculator de rute pe rețelele de transport public din București, cu multe opțiuni, rute alternative etc. Utilă atât pentru turiști cât și pentru ai locului.

EverNote - completat de widget-ul aferent, este o unealtă foarte bună pentru a lua notițe rapide. Avantajul față de alte aplicații e că se sincronizează pe serverul lor și le poți vedea pe toate device-urile tale.

DropBox - inițial ai 2GB de stocare de la ei, dar poți extinde fie plătind fie convingând lumea să se înscrie. Îți poți urca pe serverele lor orice fișier îți trebuie în mai multe locuri, nu doar local, pe care îl poți accesa pe PC, tabletă sau telefon cu ajutorul aplicației. Partea pe care o utilizez cel mai mult este sincronizarea automată a pozelor făcute (atât eu cu tableta, cât și Ioana cu telefonul), astfel nu mai trebuie să le transfer în laptop manual.

Pixlr-o-matic și SketchBook Mobile Express de la Autodesk - primul pentru editat poze (filtre, lumini, cadre), iar al doilea pentru a desena.

Mai folosesc tTorrent, Google Chrome (este Beta, mai e de lucrat, dar e în regulă), Barcode Scanner (bun și pentru citit și generat coduri QR), Skype, AndroZip (pentru fișiere .rar și alte arhive; bun și ca file manager, dar cel stock e suficient pentru mine), AIDE (editor și compilator pentru aplicații Android) și CatLog (pentru a citi log cat-ul, consola sistemului).

Urmează să-mi adun ideile și să scriu și despre jocurile pe care le-am încercat și, desigur, un review detaliat al tabletei pe care deja o iubesc! :)

1 comment:

  1. Ce constat? Lumea este interesata de pictura(mai ales pe haine sau/si piele)dar f.putin,spre deloc, de tehnologia aferenta.Una-i arta si alta-i tehnica!

    ReplyDelete