07 May 2012

Samsung Unpacked 2012 - impresii

A trecut și cel mai așteptat eveniment din lumea tehnologiei portabile, iar eu și cu Acsel am avut plăcerea de a asista la tot la invitația Samsung.

În primul rând totul a fost o experiență internațională alături de alți 19 Mobileri din 12 țări din toată lumea, din Mexic până în Coreea de Sud, totul gravitând în jurul prezentării noului flagship al Samsung, Galaxy S III.

 În prima zi am ajuns, ne-am cazat și am plecat cu toții pe seară la o cină într-un pub tipic englezesc. Acolo ne-am cunoscut cu toții și din prima m-am atașat de Marty, colegul francez, legătura noastră francofonă fiind mai mult decât evidentă. Moto-ul întregii excursii a fost „Party at Marty”, pentru că după fiecare zi epuizantă găseam câteva ore să mai stăm la el în cameră la o bere și o discuție.

A doua zi am intrat în pâine de la început, cu trainingul unde am aflat ce datorii avem, programul, un pic despre istoricul și realizările internaționale ale programului Samsung Mobilers și am râs puțin la comentariile lui Maikel din Canada. La capitolul mâncare, toată ziua a avut o tematică asiatică, prânzul fiind într-un restaurant japonez, iar cina la Inamo, cel mai high-tech loc pe care îl voi fi văzut mult timp de-acum încolo. Cu ocazia asta am învățat să folosesc la nivel pro bețișoarele chinezești (mulțumesc Yuma-San). A urmat un tur al Londrei din care m-am sustras discret, preferând să cutreier Oxford Street, pentru că voi vedea orașul în septembrie cu Ioana timp de o săptămână. M-am reunit cu grupul la restaurantul Inamo St. James, unde erau și mobilerii din UK. 
Pe mesele restaurantului sunt proiectate de deasupra imagini care suplinesc modelul unei fețe de masă, iar în dreapta farfuriei se găsește un touchpad circular cu care poți mișca un cursor prin meniul mesei. Astfel poți comanda băuturi, mâncare (care îți este proiectată în farfurie înainte să o comanzi, ca să-ți faci o idee), poți vedea harta mijloacelor de transport în comun, comanda un taxi, vedea programul de seară din zonă pentru distracția de după cină, poți vedea ce se întâmplă în bucătărie și poți chiar juca jocuri, deci adio momente de tăcere aiurea. În poză mă pregăteam de un Battleships (un fel de Avionașe) cu Adrian din Malaezia.

A treia zi a fost ziua cea mare, toți muream de emoție, abia așteptam să vedem atât organizarea evenimentului cât și noul telefon, și ne întrebam dacă vom avea parte de un mic preview cu telefonul. Din păcate n-a fost să fie, dar totuși ziua a fost foarte plină. Dimineața am mers la magazinul Phones 4U de pe Oxford Street, unde etajul este ocupat complet de device-uri Samsung, de la un perete cu modele de smartphone-uri entry level, trecând prin Tab 10.1, Galaxy S II, Galaxy Note și ajungând la capătul celălalt la cel mai recent terminal (la momentul respectiv), Galaxy Nexus. Sincer mă așteptam la un magazin care să mă dea pe spate, dar a fost un simplu showroom dedicat Samsung. Totuși am rămas plăcut impresionat când un reprezentant ne-a demonstrat o aplicație pe care intenționează să o implementeze în magazinele operatorilor din toată lumea, aplicație ce face un upgrade de sistem de operare (deocamdată doar Android, urmând să fie implementate și celelalte platforme, Windows Phone și Bada) fără a fi nevoie de back-up, deci putând să păstrezi fișiere, setări și aplicații. Lucrul ăsta este cu atât mai util cu cât aplicația identifică eventuale buguri sau neconcordanțe între aplicațiile deja instalate și noua versiune de sistem și încearcă să le rezolve. Mai apoi s-a organizat un concurs de desenat pe Samsung Galaxy Note și deși nu sunt un maestru al S Pen-ului, am reușit să câștig locul întâi în grupa mea și m-am ales cu un tricou cu Jocurile Olimpice al căror sponsor principal e Samsung.

Teoretic acum ar fi trebuit să avem vreo două ore libere, dar în practică ne-am întins atât de tare cu drumurile și vizita la magazin încât am rămas doar cu o jumătate de oră. Acum au început toți să alerge în sus și în jos pe Oxford Street în căutare de suveniruri și cadouri, mai puțin subsemnatul care și-a făcut plimbărica de rigoare în ziua precedentă :) După un prânz prelungit ne-am întors în grabă la hotel să ne schimbăm în uniforme (costum negru + papion) ca să ne înființăm la Earl's Court. 

Evenimentul a fost grandios. Punct. Earl's Court este atât de imens, decorat cu perdele albe de sus până jos, pe care erau proiectate logoul Samsung, logoul Unpacked sau pur și simplu spoturi de lumină, totul fiind în semiîntuneric, cu reflectoare cu lumină fluorescentă, colcăind de presă, oficiali Samsung sau stewarzi cu cocktailuri și aperitive. Toate astea au contribuit semnificativ la crearea unei atmosfere de expectativă, așteptând cu greu intrarea în sala de prezentare. Când într-un final o voce gravă ne-a îndemnat să intrăm, toți s-au îmbulzit către cele două căi de acces. Din fericire noi am avut locuri rezervate destul de aproape de scenă, suficient cât să prindem niște cadre și să le trimitem imediat pe rețele sociale. Dar... internetul a cedat sub presiune, nerezistând în fața sutelor, miilor de oameni care toți vroiau același lucru. Rețeaua 3G a fost prima care a cedat, după care foarte rapid și Wi-Fi-ul parolat rezervat presei.
Eram pe cale să renunț să mai scriu în direct pe blogul lui Arhi, când cu ultimele sforțări am reușit să scriu trei rânduri, iar mai apoi cu greu și cu mult chin am reușit să editez articolul la fiecare câteva minute, pe măsură ce aflam detalii și prindeam o gură de net.
După o prezentare succintă, dar bine punctată, marele ecran din spatele scenei s-a ridicat dezvăluind trei standuri de sticlă și multe alte mese pline cu noul model însoțite de promoteri (majoritatea fiind Mobileri din Marea Britanie) care demonstrau caracteristicile și dădeau explicații suplimentare.
Am reușit să punem mâna câteva minute pe unul dintre telefoane, l-am butonat, ne-a plăcut și urmează să revenim cu un review detaliat când punem mâna pe el pentru mai mult timp. Până atunci se vor strânge opinii fondate, vor apărea benchmark-uri și alte teste, suficient cât să tragem o concluzie.

În final am fost cu toții frânți, dar tot am mai avut energie să bem o bere împreună, ca să savurăm cum trebuie ultima seară acolo. După ce pubul pe care l-am asaltat s-a închis am continuat petrecerea, unde altundeva decât la Marty? Următoarea zi a fost rezervată făcutului de bagaje fiindcă am plecat la 11:00 din hotel spre aeroport împreună cu Isaac și Erick, cei doi mexicani.

Ca o concluzie pot spune că deși evenimentul de lansare a fost grandios, impresionant și și-a atins scopul, ceea ce mi-a ajuns cu adevărat la inimă a fost experiența, și mai mult decât atât, Mobilerii din toate țările. Chiar dacă am stat împreună doar două zile și puțin, am ajuns să ne cunoaștem bine și să ne simțim extraordinar împreună. Gândindu-mă în retrospectivă, mi se pare nu că am mers într-un loc unde am cunoscut oameni noi, ci la o întâlnire de zece ani a unor vechi colegi care aveau multe în comun.

Mulțumesc Samsung pentru ocazie și mulțumesc Mobileri pentru experiență.

1 comment:

  1. Daca erai o scriitoare victoriana,dupa experienta asta scriai un roman in trei volume sau un jurnal fluviu

    ReplyDelete