06 July 2012

Android și Windows Phone

Niciodată nu am apucat să umblu cum trebuie pe un telefon cu Windows Phone, oricum niciodată mai mult de un butonat într-un magazin. Am citit articole pro și contra sistemului și până să primesc de la Samsung în teste un model cu WP, tot ce pot să conchid este că interfața este genială.

Ieri mi-a venit ideea să caut în Play Store un launcher sau o temă care să imite cumva interfața Windows Phone și am găsit Launcher 7, o aplicație genială exact cum îmi trebuia. 

Permite crearea de tile-uri de 1x1, 2x1 sau 1x2 care să conțină fie scurtături către aplicații, fie widgeturi. Pot respecta culoarea temei (verde în cazul meu) sau poți alege culori din tot spectrul (am ales culorile Facebook, Youtube și Yahoo ca să le văd mai repede), iar ca imagine poți opta între icoana implicită, unele incluse în aplicație, icoane descărcate sau o imagine pe toată dimensiunea tile-ului (la mine camera de jos e scurtătura pentru galerie).

Pentru a accesa meniul faci swipe către stânga, iar dacă vrei să activezi niște desktopuri suplimentare doar pentru widgeturi, swipe dreapta. Mai există aplicații complementare pentru a schimba bara de notificări (WP7 Notifications - care însă nu funcționează pe tablete din cauza butoanelor soft) și pentru a schimba lockscreen-ul (Lock Screen 7 - dar încetinește considerabil pornirea ecranului).

Pentru a ajunge la stilul din captura de ecran am utilizat Metrostation Icon Pack pentru icoanele minimaliste și un look unitar (salvezi png-urile în tabletă și le alegi ca pictograme custom) și pentru tile-ul de deasupra am folosit Minimalistic Text, un widget care permite crearea de text dinamic cu dată, oră, starea vremii, informații despre CPU, baterie, memorie și cam orice ai putea dori (chiar variabile de sistem pe care le poți pasa cu Tasker sau alte aplicații).

Iubesc Android pentru posibilitățile de personalizare. Când te plictisești de un stil poți oricând opta pentru un launcher complet diferit, widgeturi și icoane care să facă totul exact așa cum îți imaginezi.

No comments:

Post a Comment