06 September 2012

Ochelarii 3D în Băneasa

Am fost ieri cu Ioana să vedem Brave în 3D la Grand Cinema Digiplex în Băneasa. Trecând peste numele stupid al cinematografului (cumva să se asigure că știe lumea că e mare, cinematograf și digital), am avut o experiență cel puțin ciudată.

La ei nu ai ochelari 3D incluși în bilet. Mai mult decât atât, nu închiriază genul de ochelari activi (cu baterii și cu senzorul dintre ochi care dezactivează polarizarea cât timp nu te uiți la ecran), ci ți-i VÂND! Dap, 3 lei perechea și sunt ai tăi. Dacă mai vii altă dată ești scutit de o cheltuială că ți-i aduci de acasă, dar mie mi se pare o măgărie din mai multe puncte de vedere:
1) Sunt, evident, de o calitate extraordinar de proastă din moment ce se pot lipsi de ei și costă nici 1€.
2) Cei care poartă ochelari nu și-i pot pune peste ochelarii de vedere cum pot face cu cei de la alte cinematografe.
3) Comunicarea e proastă. În sala noastră au fost mulți oameni fără ochelari 3D!!! Probabil nu li s-a pus în vedere când au cumpărat biletul, că refuz să cred că vreo opt oameni s-au gândit că e o idee bună să refuze să cumpere. Sunt curios cum au văzut ei filmul și ce au înțeles din el.

Oare câți bani or face din măgăria asta de merită pentru ei să o facă?

PS: Evident că sunt inutili, că sunt cu lentile polarizate care necesită o tehnologie specială. Deci nu i-aș putea folosi acasă să mă uit la un film 3D magenta-cyan sau altceva.


7 comments:

  1. Flo, sincer am mai vazut manevra asta. Am fost la Cinema City (parca asa ii zice la Iasi) si in fata mea cineva vroia bilet la film 3D.Eh, in momentul ala casierul intreaba: Aveti ochelari? Nu. Si pac taxeaza biletul + ocheari. Nu mai stiu cat, dar tot ceva in gen a 3 lei erau ca aparuse pe display. Ramasesem prost pentru ca stiam ca de obicei e inclus in pret. Deci nu e numai in Baneasa.Mi se pare ciudat, dar macar asta intreba daca ai ochelarii sau nu ;)

    ReplyDelete
  2. Da, am mai auzit. Avem și în București două Cinema City dar nu știu care e procedura la ei. Mi se pare nasol în principal pentru calitate și mai apoi pentru lunetiștii care nu și-i pot pune peste ochelari.

    ReplyDelete
  3. ma faci lunetist ai? am fost si in bucale la Cinema City, dar nu pot sa iti zic schema ca nu m-am dus la 3d.sincer n-am vazut nici un film 3d si nici nu ma mananca curiozitatea.mie mi se pare cam japca si mi se pare mai frumos sa fie ori inclusi in pret ori si mai bine sa ofere in "custodie" si la final sa ii dai inapoi.strici platesti.mi se pare o chestie mai comoda, sa nu stai sa vii cu ochelarii de acasa

    ReplyDelete
  4. Mie mi s-a intamplat si nu o data sa merg la film neplanuit si (evident) sa nu am ochelarii in poseta. Asa se face ca acum am o colectie de ochelari prosti si inutili pe acasa sau in masina... Ceea ce fac cei din Baneasa mi se pare un taranism care le strica imaginea (daca aveau una). Pretul biletelor este oricum nejustificat de mare....puteau sa mai adauge 3 lei si sa nu ceara bani separat pe ochelari; sau sa faca o mica investitie in niste ochelari de calitate, refolosibili. Mai au multe de invatat...

    ReplyDelete
  5. Eu vad ca un avantaj sa poti plati numai filmul, nu si ochelarii. Nu esti obligat sa platesti daca ii ai deja si dai mai putin pe film!

    ReplyDelete
  6. Dar te-ai gandit ca poate pretul biletului este mai ieftin decat daca te duci la un alt cinematograf unde ai ochelarii inclusi in pretul biletului ( pentru care oricum platesti mai mult suplimentul pentru film 3D ) si nici macar nu raman ai tai ?

    Sa mai zic si de igiena ?

    ReplyDelete